ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

ПЕРСПЕКТИВНЕ МЕНЮ

wym-1542973455434

Режим харчування дітей у нашому закладі – триразовий:

Сніданок, обід, вечеря

Харчування дітей здійснюється відповідно до орієнтовного двотижневого меню меню, яке розроблене одне на усі дошкільні навчальні заклади міста Черкаси.

При наявності довідки від лікаря здійснюється дієтичне харчування.

ОПЛАТА ЗА ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

Оплата за харчувння дітей становить:

21.03 грн - для дітей раннього віку;

32,03 грн. - для дітей дошкільного віку.

Розмір плати, що вносять батьки, або особи, які їх замінюють, за харчування дітей на рівні 60 % від фактичної вартості харчування.

ОПЛАТА ЗА ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ (пільги)

1. У літній оздоровчий період (90 днів) збільшується витрати на харчування дітей у дошкільних навчальних закладах міста на 10% за рахунок коштів місцевого бюджету.

2. Розмір батьківської плати зменшується на 50% для багатодітних сімей, які мають 3 і більше дітей та сімей, які мають дітей-інвалідів.

3. Звільняються від сплати за харчування дитини у дошкільних навчальних закладах міста:

- діти-сироти;

- діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах;

- діти, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію м. Черкас;

- діти, батьки яких є учасниками АТО.

Щоб запобігти інфекційним захворюванням та харчовим отруєнням, дотримуйтесь таких простих правил:

- Ретельно мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими.

- Прищеплюйте дитині любов до чистоти. Привчайте її мити руки з милом перед вживанням їжі, після відвідування туалету, повернення з прогулянки.

- Мийте руки з милом перед приготуванням їжі.

- Не зберігайте разом продукти, що їдять сирими, і ті, що підлягають кулінарній обробці.

- Ніколи не кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де побували овочі, фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно чистим.

- Дбайте про те, щоб їжа для дитини була щойно приготованою, свіжою. Не готуйте їжу «із запасом».

- Не купуйте продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами зберігання, пошкодженою упаковкою. Дотримуйтесь умов та строків зберігання продукту, зазначених на його упаковці.

- Не купуйте продукти харчування на стихійних базарах. Ви маєте право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продуктів.

- Не вживайте незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути старі або зіпсовані гриби. Не готуйте страви з грибів дітям.

- Не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують зберігання у холоді).

- Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, незнайомих підземних джерел тощо.

Зверніть увагу на харчування Вашої дитини у вихідні та святкові дні. Дитина повинна щодня отримувати перші страви, не вся їжа з Вашого столу корисна для дитини. Не давайте дітям копчені страви, сиру ковбасу, некіп’ячене молоко, шашлик, смажені та жирні продукти, страви з майонезом, кетчупом тощо. Страви з сиру кисломолочного обов’язково повинні проходити термічну обробку. Фрукти та овочі обов’язково необхідно ретельно мити та обдавати кип’ятком. Не включайте до раціону дітей овочі та фрукти дуже раннього врожаю (до початку сезону).

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi